• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linn kuulutab välja hansakvartali kruntide müügi

  Tartu linnavalitsus paneb järgmise nädala algul müüki Tartu kesklinna viimased magusaimad kinnistud ? Hansakvartali kaks krunti ? mille alghind kokku on 14 miljonit krooni.

  Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul jääb pakkumuste esitamise tähtaeg veel selle aasta sisse, kuid võimalike ostu-müügilepingute sõlmimine lükkub tõenäoliselt uue aasta algusesse.
  Riia maantee äärse, Tartu kaubamaja vastas asuva ligi 4500 ruutmeetri suuruse Riia 1 krundi alghind on 8,9 miljonit krooni. Praegu asub sellel krundil parkla.
  Veidi üle 2500 ruutmeetri suuruse Vanemuise 2 krundi alghind on 5,1 miljonit krooni. See krunt on sisuliselt linnaliinide endine bussijaam, kus praegu asub samuti parkla. Krundil asub ka linnale kuuluv hoone, kus tegutseb Toidutorni nimeline söögikoht.
  Ahvena sõnul otsustati kahe krundi müük juba tänavust linnaeelarvet koostades, sest krundid on eelarves müügiobjektidena kirjas. 'Laekumised linnaeelarvesse pole eriti plaanikohased,' põhjendas Ahven kruntide müümist ka rahaliste raskustega.
  Kuigi kruntide alghind on suhteliselt kõrge, avaldas Ahven lootust, et ostuhuvilisi siiski on. 'Eeldame, et ostjal on mingi kindel idee, mida ta tahab krundile rajada,' rääkis Ahven. 'Nii kaua, ku krundid on linna käes, ei teki sinna midagi.' Ahvena sõnul võiksid hansakvartalis olla kaubandus- ja äripinnad, parkimismaja ja vähesel määral elamispindu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.