23. november 2000 kell 13:12

Tartu linn kuulutab välja hansakvartali kruntide müügi

Tartu linnavalitsus paneb järgmise nädala algul müüki Tartu kesklinna viimased magusaimad kinnistud ? Hansakvartali kaks krunti ? mille alghind kokku on 14 miljonit krooni.

Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul jääb pakkumuste esitamise tähtaeg veel selle aasta sisse, kuid võimalike ostu-müügilepingute sõlmimine lükkub tõenäoliselt uue aasta algusesse.

Riia maantee äärse, Tartu kaubamaja vastas asuva ligi 4500 ruutmeetri suuruse Riia 1 krundi alghind on 8,9 miljonit krooni. Praegu asub sellel krundil parkla.

Veidi üle 2500 ruutmeetri suuruse Vanemuise 2 krundi alghind on 5,1 miljonit krooni. See krunt on sisuliselt linnaliinide endine bussijaam, kus praegu asub samuti parkla. Krundil asub ka linnale kuuluv hoone, kus tegutseb Toidutorni nimeline söögikoht.

Ahvena sõnul otsustati kahe krundi müük juba tänavust linnaeelarvet koostades, sest krundid on eelarves müügiobjektidena kirjas. 'Laekumised linnaeelarvesse pole eriti plaanikohased,' põhjendas Ahven kruntide müümist ka rahaliste raskustega.

Kuigi kruntide alghind on suhteliselt kõrge, avaldas Ahven lootust, et ostuhuvilisi siiski on. 'Eeldame, et ostjal on mingi kindel idee, mida ta tahab krundile rajada,' rääkis Ahven. 'Nii kaua, ku krundid on linna käes, ei teki sinna midagi.' Ahvena sõnul võiksid hansakvartalis olla kaubandus- ja äripinnad, parkimismaja ja vähesel määral elamispindu.

Hetkel kuum