24. november 2000 kell 11:55

Helmes jaganud põllumeestele juba üle 800 arvuti

Eilse seisuga oli arvutifirma Helmes väljastanud põllumajandus-kaubanduskoja kampaania käigus 800 arvutit. Esimesed 1500 arvutit suudetakse ilmselt väljastada 7. detsembriks.

Arvuteid väljastatakse lepingute sõlmimise järjekorras. Viimased 900 arvutit tarnitakse ostjatele koju vahemikus 11.-20.detsember. Rahva Postiteenuse aeglasevõitu kojutarnimisele (45-60 arvutit päevas) lisaks on nüüdsest kasutusel ka Eesti Post kojupostitusteenus, teatas põllumajandus-kaubanduskoda (EPPK).

Kogu kampaania oli üles ehitatud 1000 arvuti müügiks. Selliselt esitati ka EPKK-le arvutimüügi ja liisingu pakkumised. Esimese müüginädalaga osteti aga rohkem kui 800 arvutit, mis viitas vajadusele vähemalt 1000-1400 lisaarvuti järele.

EPKK ja Helmes tarnivad esimesed 1500 arvutit vastavalt lepingutega sõlmitud konfiguratsioonile. Edaspidi võidakse konfiguratsioon vahetada välja võimsama vastu.

EPKK, Optiva Liising ja Helmes tunnistavad, et on põhjustanud kampaania käigus osadele klientidele segadust ja ebameeldivusi.

EPKK teatel kaalutakse uue müügikampaania käivitamist detsembri teisel nädalal, kus arvutid jõuaksid kodudesse jaanuarikuu jooksul. EPKK-l on kavatsus tutvustada ehk juba detsembrikuus arvuti ja interneti moodulõpet maakondades ja jaanuarikuus uut põllumajandusportaali.

Põllumajandus-kaubanduskoja esimese arvutikampaania käigus osteti kõige rohkem arvuteid Tartumaale (211) ja kõige vähem Hiiumaale (52). Kokku müüdi arvuteid liisingutoega 2238 ja otse osteti 159 arvutit.

Hetkel kuum