• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ei tohiks Kranichi arvates reostuslimiite müüa

  Keskkonnaminister Heiki Kranich ei pea õigeks reostuslimiitide müümist riikide vahel, sest see ei aita kaasa keskkonna parandamisele ning Eestil võib limiite hiljem omal vaja minna.

  Läinud nädalal Hollandis Haagis kliimaläbirääkimistel osalenud keskkonnaminister Heiki Kranich ei pea õigeks näiteks võimalikku CO2 atmosfääri paiskamise limiidi müümist, mis on riikide vahel üks läbirääkimisteemasid.
  ?Saastelimiitidega kauplemist ei peaks lubama ei riikide ega ettevõtete vahel, samuti ei pea ma seda õigeks riigi siseselt,? ütles Kranich. ?Limiitide müümine või vahetamine loob illusiooni, et saastet vähendatakse, kuid tegelikult kantakse vaid limiidid ühtedest maailma paikadest teistesse üle.?
  Kranich põhjendab oma vastuseisu limiitide loovutamisele ka sellega, et Eestil tuleb arvestada tootmistegevuse võimaliku kasvuga, mis suurendab ka reostust. ?Kui Eesti ettevõtetel tuleb hakata limiite tagasi ostma, siis arvatavasti hoopis suurema raha eest, kui saadi limiitide müügist,? ütles ta. Ministri sõnul on võimalik mitme aasta jooksul üle jäänud CO2 limiiti kasutada ka hiljem.
  Kui Euroopa Liidus on raskusi süsihappegaasi saaste 8% vähendamisega, siis Eestis on võrreldes 1990. aastaga peamiselt tootmismahtude vähenemise tõttu vähendatud süsihappegaasi õhkupaiskamist 100% ja seega oleks Eestil võimalus limiiti suuremate tööstusheitmetega riikidele üle anda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.