Romet Kreek • 27. november 2000 kell 22:00

EVP käive võrdne aktsiate käibega

Tallinna börsil oli esmaspäeva kohta väga kasina käibega börsipäev. Tehinguid tehti 96 8,56 mln kroonise käibega. Äripäeva indeks tõusis 1,37 protsenti 456,10 punktile.

Esmaspäeva tegijaks võib pidada erastamisväärtpaberit, mille käive ületas kogu põhinimekirja käibe. EVPga tehti 33 tehingut 4,2 mln kroonise käibega. Erastamisväärtpaber sai nädal aega kestnud languse järel kirja 2,35% tõusupäeva. EVP lõpetas 0,61 kroonil.

Erastamisväärtpaberi eilne tõus üle 0,60 krooni taseme on positiivne märk. Orderite alusel paistab, et müügiorderid täidetud ning domineerib turule tekkinud erastamisväärtpaberi ostuorderite hulk ja kogus.

Aktsiatega kauplemine oli tagasihoidliku käibega positiivne, vaid Hansapanga aktsia käive ületas miljoni krooni piiri. Hansapanga aktsia tõusis 140 kroonile ehk 1,45 protsenti 1,44 mln kroonisel käibel.

Norma aktsia oli põhinimekirja ainus langeja 0,82 protsendiga 48,30 kroonile 0,8 mln kroonise päevakäibe juures.

Eesti Telekomi aktsia tõusis 0,78 protsenti 97,25 kroonile 0,8 mln kroonise päevakäibega.

Merko Ehituse aktsia tõusis 4,05 protsenti 38,50 kroonile 0,3 mln kroonisel käibel. Pro Kapitali aktsia kerkis 4,9 protsenti 45 kroonile 0,3 mln kroonise käibe juures.

Viisnurga aktsia tõusis 2,25 protsenti 45,50 kroonile 0,4 mln kroonisel käibel.

Meie börs võtab suunda Euroopa turgudelt, mis omakorda sõltuvad Ühendriikide börside arengutest. Eesti börsiettevõtete majandustulemuste lühiajaline mõju aktsiahindadele on läbi saamas koos tulemuste avaldamise hooajaga.

Samas pole Saku Õlletehas veel oma kvartalitulemusi avaldanud, mis võib konkreetse aktsia hinda mõjutada. Aktsiaturu meeleolu on äraootavalt positiivne.

Hetkel kuum