Ülo Toomsalu • 27. november 2000 kell 6:15

Maavanemad soovitavad Loodusel jätta alles 85-100 valda ja linna

Nelja päeva pärast siseministrile esitatavad maavanemate ettepanekud haldusterritoriaalse reformi kohta jätaksid järele 85-100 valda ja linna, mis on mitmekümne võrra suurem minister Tarmo Looduse pakutust, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Väga ilus tulemus,' ütles siseminister Tarmo Loodus Eesti Päevalehe ringküsitlusel selgunud kokkuvõtte kohta. 'Asi ei ole numbris: kevadel nimetas siseministeerium, et alles võiks jääda kuni 110 kohalikku omavalitsust ning hiljem olen nimetanud ka arvu 40-60, kuid need ei ole jäigad numbrid,' lisas ta.

'Valmisprodukti me siseministrile ei esita, sest poole aastaga pole kõigi paikkondade võimalikke muutusi selgeks saanud,' ütles Lääne-Viru maavanem Marko Pomerants. Ta möönis, et võrreldes suviste seisukohtadega on toimunud pidev areng. 'Iga uus analüüs muudab meie arusaamu, toob juurde uusi nüansse,' lisas Pomerants. Tema sõnul kuluks nüüd vähemalt pool aastat, et üleriigiline pilt kokku saada.

Looduse sõnul nii palju aega kulutada ei saa ja siseministeerium loodab juba jõuludeks ettepanekutest kokkuvõtted teha ning üldistatud kaardi joonistada.

Hetkel kuum