• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuvaba alkoholikogus on liiter viina või neli pudelit õlut

  Vastavalt uuele tollieeskirjale võib vähemalt 18aastane reisija maksuvabalt sisse tuua mitte rohkem kui ühe liitri jooki etanoolisisaldusega üle 22 mahuprotsendi või kuni kaks liitrit veini ja kuni kaks liitrit muud lahjemat jooki. Seni võis üle 21aastane inimene maksuvabalt Eestisse tuua ühe liitri üle 22mahuprotsendilist alkoholi, ühe liitri lahjat alkoholi ning neli liitrit õlut. Muudetakse ka reisija vanuselist piiri, millest alates reisija võib tubakatooteid sisse tuua.
  Vähemalt 18aastane reisija võib maksuvabalt üle piiri tuua 200 sigaretti või 100 sigarillot või 50 sigarit või 250 grammi teisi tubakatooteid.
  Reisija poolt tolliterritooriumile toimetatava mootorikütuse ning mootoriõli lubatavad kogused, mis on ühtlasi maksuvabad kogused, on lisaks sõiduki standardses kütusepaagis olevale kütusele ja mootoris olevale õlile 10 liitrit mootorikütust ning viis liitrit mootoriõli sõiduki kohta. Ka on kavas kaotada isikliku sõiduki ekspordil kaubadeklaratsiooni esitamise kohustus.
  Reisijate tollieeskirja muutmise eesmärk on viia 1998. aastast kehtiv määrus kooskõlla 1. jaanuaril 2001. aastal jõustuvate tubakaseaduse ja alkoholiaktsiisi seadusega, sest neis sisalduvad reisijat puudutavad sätted erinevad praegu kehtivast regulatsioonist.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.