• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaminister leppis ametühingutega kokku koostöömemorandumi koostamise

  Peaminister Mart Laar ja sotsiaalminister Eiki Nestor leppisid täna ametiühingujuhi Kadi Pärnitsa ja teenistujate ametiühingujuhi Toivo Roosimaaga kohtudes kokku koostöömemorandumi koostamises, teatas valitsuse esindaja.

  Kohtumisel lepiti kokku, et valitsuse ja töövõtjate organisatsioonid koostavad ja kirjutavad alla koostöömemorandumile, mille alusel hakkavad toimuma regulaarsed kohtumised, kus käsitletakse mõlemale poolele huvipakkuvaid teemasid. Seeläbi suureneb osalusdemokraatia, töövõtjate osalus seadusloome protsessis ja järelevalves riigisektori tegevuse üle. Sarnane koostöömemorandum on juba allakirjutatud valitsuse ja ettevõtlusorganisatsioonide vahel.
  Lepiti kokku, et sotsiaalministeerium koos riigikantselei eurointegratsiooni bürooga ühelt poolt ja töövõtjate esindajad teiselt poolt kutsuvad kokku nõupidamise, kus sõnastatakse valdkonnad eurointegratsiooni alal, mille puhul töövõtjate informeerimine ja nende sisukoha teadasaamine on vajalik. Seejärel saab hakata toimuma regulaarne infovahetus.
  Teenistujate ametiühinguliidu TALO juhatuse esimees Toivo Roosimaa tõstatas küsimuse, et teenistujate ametiliitudel on seni olnud keeruline pidada palgaläbirääkimisi, kuna teenistujate palk tuleb küll läbi riigieelarve, kuid mitmetel juhtudel (nagu arstid ja õed, teatrite, avalik-õiguslike ülikoolide ja ringhäälingu töötajad) on palgaraha eraldatud ühtse toetusena ning valitsus ei ole otseselt tööandja rollis. Kohtumisel lepiti kokku, et asutakse täpselt määratlema nende valdkondade puhul tööandjat ehk palgaläbirääkimistel töövõtjaga läbi rääkivat poolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?