• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilved turgude kohalt hajumas

  Ühendriikide aktsiaturud tervitasid eilse kauplemispäeva alguses otsust kuulutada Texase kuberner G. W. Bush otsustavas Florida osariigis valimiste võitjaks.
  Pikaleveninud valimisdraamaga kaasnenud ebakindlus ei ole aktsiaturgudele hästi mõjunud ning teatud määral jääb ebakindlus püsima ka edaspidi, sest vastaskandidaat Al Gore on lubanud Florida tulemused vaidlustada. Turgude eilne optimism ei olnud tingitud siiski mitte üksnes ebakindluse tunneli lõpus valguse paistmisest, vaid G. W. Bushi peetakse üldiselt aktsiaturu seisukohalt ka paremaks kandidaadiks Valgesse Majja. Bushi majanduspoliitilisi vaateid peetakse liberaalsemateks ning ta on näiteks lubanud vähendada maksukoormust ning riiklikku sekkumist ettevõtete tegevusse.
  Valimiste järgsel perioodil oma väärtusest 15 protsenti kaotanud Nasdaqi üldindeks liikus eile tund peale kauplemise algust ligi pooleteise protsendiga plussis 2946,01 punktil. Lisaks presidendivalimistega seotud uudistele toetasid suhteliselt volatiilset turgu veel ka analüütikute positiivsed kommentaarid tehnoloogiasektori ühe lipulaeva Inteli käesoleva kvartali müügiväljavaadete kohta.
  New Yorgi börsil oli tähelepanu keskmes finantssektor, mille toel oli Dow Jonesi tööstuslik keskmine samaks ajaks kerkinud protsendi võrra 10576, 59 punkti tasemele
  Stockholmi börs liikus eile sarnaselt ülejäänud Euroopa börsidega telekommunikatsioonisektori toel plusspoolel ning kerge optimismi põhjust tuleb jällegi otsida USAst.
  Helsingi börsil püsis ka eile tähelepanu keskmes Sonera aktsia, mis peale eelmise nädala spekulatsioone võimalikust ühinemisest Deutsche Telekomiga läbis korrektsiooni ning liikus enne kauplemise lõppu 4,16 protsendiga miinuses 23,50 eurol.
  Ka Nokia aktsia liikus päevasiseselt miinusesse ning seda uudise tõttu, mille kohaselt Morgan Stanley on Nokia aktsia oma portfellist maha müünud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?