27. november 2000 kell 10:33

Sotsiaalministeerium kavandab töötuskindlustuse rakendumist 1. juulist 2001

Sotsiaalministeeriumi poolt justiitsministeeriumisse kooskõlastamisele saadetus töötuskindlustuse seaduse eelnõu kohaselt hakkab uus sundkindlustus kehtima 2001. aasta 1. juulist. Rahandusministeerium on kõige samas kõige varasemaks võimalikuks rakendusajaks pidanud 2002. aasta algust.

'Võimalik, et selle üle tuleb veel diskuteerida,' ütles sotsiaalministeeriumi nõunik Lauri Leppik Äripäev Online`ile.

Küll on seaduseelnõusse sisse viidud rahandusministeeriumi parandusettepanek, mille kohaselt hakkab töötuskindlustusfondi haldama riigikassa. See on Leppiku sõnul ka kõige suurem muudatus esialgse eelnõu tekstiga võrreldes.

Töötuskindlustusmakse hakkab olema 1protsent töötaja brutopalgast, millele tööandja omaltpoolt lisab 0,5 protsenti töötaja brutopalgast. Töötuskindlustusmakset tasunud töötuks jäänud saavad olenevalt makse tasumise ajast kuni aasta iga kuu poole oma varasemast palgast.

Töötuskindlustusmakset tasunud ettevõtetele kompenseerib riik kõik koondamislainega seotud kulud.

Hetkel kuum