Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulupidu ilma Madonnata

  Kindlasti keeldub Eesti firma jõulupeol ohtrate miljonitegi eest esinemast maailma üks enimnõutud lauljaid Madonna. ?Võin sajaprotsendilise kindlusega väita, et asutuse tähtpäevale Madonnat kutsuda pole võimalik,? väitis BDG kontserdiagentuuri FBI tegevdirektor Kaia-Kaire Hunt.
  Firma jõulupeol või sünnipäeval esinemisest keelduksid viisakalt ka Bon Jovi või U2, küll võib õnne proovida paljude teiste artistidega. ?Kõne alla tuleksid paari looga edetabelis olevad bändid, kes on alles tegevust alustanud või kelle parimad ajad on möödas,? ütles Hunt.
  Võimalikeks Eestisse tulijateks on Hundi sõnul Sonique, Darude, Eiffel 65, Antilope, ATB, Boomfunk MC?s, Sash, 666, Sasha, Right Said Fred, HIM, Alphaville, Phats and Small ja French Affair jt.
  Siiski tuleb arvestada, et muusikute hind võib jõulupeo muuta üldlaulupeost kallimaks. Laulupidu, Eesti rahvuslikku uhkust, võivad odavaks nimetada näiteks Tina Turner, Michael Jackson, Rolling Stones ja Metallica. Mõne artisti kontserdile jääb laulupeo eelarve alla isegi mitmekordselt.
  Kalliks läheb välismaise artistiga üritus igal juhul. Nii maksab pidu, kus saal kujundatud Versailles? lossi stiilis, ettekandjad kannavad 17. sajandi riietust, jook on tõelisest veinikeldrist ning kogu küllust ilmestab vanamuusikaansambel, 300 000?500 000 krooni. Väiksema suurusjärgu välismaine popartist lisaks eelarvele teist sama palju. Kui aga keset kirjeldatud stiilipidu ilmub kardina tagant atraktiivse välimuse ja kõnepruugiga 19aastane popstaar Britney Spears, tuleks arvestada paari lisamiljoniga.
  Ilmselt pole Eesti firmad piisavalt rikkad või rumalad selleks, et mitmemiljonilist pidu korraldada, seda enam, et vaiksema peo ühes söögi ja joogiga saab sajale inimesele ka 50 000 krooni eest. Sinna juurde kuulub ka kodumaine muusikakollektiiv, kelle esinemistasud algavad 3000?5000 kroonist. Teadaolevalt pole ükski Eesti esineja deklareerinud, et ta põhimõtteliselt keeldub peol või sünnipäeval mängimast.
  Mõistliku hinna eest tuleb peole esinema eestlaste lemmikkollektiiv Lätist, ansambel BrainStorm. Aga ka nendel lubab kasvav kuulsus üha sagedamini ei ütelda. Kutsuda võib teisigi naabermaade esinejaid, sel juhul küündivad esinemistasud 50 000?200 000 kroonini.
  Suuremat huvi esinemise vastu tunnevad tantsukollektiivid. Rahvatantsijad on vähemaktiivsed, seevastu pakuvad oma teeneid moderntantsijad, breikarid, klubitantsijad, idamaade tantsude esitajad jt. Enamikku neist tõukab tagant rahahäda, vähemus huvitub esinemisest kui sellisest.
  Reeglina ei vaeva lõbusat pidu soovivat Eesti firmat mitte raha- vaid ideedepuudus, millele lisandub valehäbi. Nii alustatakse pidu tellides juttu frakist, keelpillitriost ja heast veinist. Hiljem selgub, et taheti hoopis koos lahedasti viina visata, juttu rääkida ja tantsu lüüa ning klassikalise muusika asemel eelistanuks peolised süldibändi.
  Seega tuleb selleks, et mitte kogu kollektiiviga klassikakontserdil vaevelda või maalinäitusel välisust otsida, kuu aega enne pidu selgeks saada, mis on peo eesmärk. Häda korral saab üritusi korraldavatelt firmadelt peo tellida ka nädalaga.
  Neil, kes praegu jõulupeole mõtlema hakkavad, võib aga raskeks minna. Firma TM Promotion loovjuht Mart Mardisalu kinnitas, et paljudel peokorraldajatel on enamik detsembrist juba planeeritud.
  Suuremaid üritusekorraldajaid on Eestis peale FBI ja TM Promotioni veel Royal Service, Team Art ning FBI sõsarettevõte Club Hollywood.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ettevõtlusminister Järvan: elektri hinna tõus ei mõjuta eriti ettevõtteid
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Andre Nõmm: kõrged hoiuse intressid ilma kapitalijuhtimiseta on kui rattasõit ilma kiivrita
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Vene toornafta tarned Euroopasse on kuhtunud
Juba enne täna jõustunud Euroopa Liidu keeldu Vene nafta impordile meritsi kukkusid Vene nafta tarned Euroopasse veerand miljoni barrelini päevas.
Juba enne täna jõustunud Euroopa Liidu keeldu Vene nafta impordile meritsi kukkusid Vene nafta tarned Euroopasse veerand miljoni barrelini päevas.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Omniva avas tuleviku postkontori
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.
Omniva uus postkontor on postkontor kolis Tallinna Kaubamaja B-korpuse galeriisse, see on esimese kaheksast aastavahetuse ümber uue vormi saavast postkontorist.

Olulisemad lood

Venemaa analüüsib, kuidas reageerida nafta hinnapiirile Zelenskõi: hind sobib Venemaale
Venemaa ei nõustu toornafta hinna ülempiiriga 60 dollarit barreli kohta, milles Euroopa Liit kokku leppis, vahendas riiklik uudisteagentuur Tass Kremli pressiesindajale Dmitri Peskovile viidates.
Venemaa ei nõustu toornafta hinna ülempiiriga 60 dollarit barreli kohta, milles Euroopa Liit kokku leppis, vahendas riiklik uudisteagentuur Tass Kremli pressiesindajale Dmitri Peskovile viidates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.