• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Külad kardavad ajalehtedeta jäämist

  Praegu ostavad väljaandjad Eesti Postilt kojukandeteenust, iga maatellija kojukande eest tasutakse dotatsioonina firma andmetel 56 senti eksemplari pealt.
  Eesti Posti raamatupidamise ja ökonoomika osakonna juhataja Tea Matsoni sõnul läheb dotatsioon Eesti Posti kaudu väljaandjatele. ?Kojukandetariifid on arvestatud välja vastavalt sellele, kas tegemist on maa- või linnapiirkonnaga, tariif sõltub väljaande kaalust ja ilmumissagedusest,? ütles ta.
  Tema sõnul tähendaks dotatsiooni kaotamine, et kui viis korda nädalas ilmuva lehe kojuviimine maksab linnas 98 senti ja maal 1,87 krooni, siis tänu dotatsioonile jääb maal ühe lehe kojukandehinnaks 1,31 krooni.
  Reformierakonna arvates tuleks kojukande dotatsiooni suurendada. Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Meelis Atoneni hinnangul võib dotatsiooni vähendades juhtuda, et väljaandjad ei hakka maapiirkondadesse kojukannet tellima.
  Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Kuldar Väärsi kinnitusel on ministeeriumil arusaam, et doteerimine on jäänuk ajast, kui meedia oli riigi omanduses. ?Tegemist on kasumit tootvate ettevõtetega ? miks peaks riik neid doteerima? Ei usu, et väljaannete tellimishinnad tõusevad,? lausus ta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.