ÄP fototoimetus • 28. november 2000 kell 22:00

Külad kardavad ajalehtedeta jäämist

Praegu ostavad väljaandjad Eesti Postilt kojukandeteenust, iga maatellija kojukande eest tasutakse dotatsioonina firma andmetel 56 senti eksemplari pealt.

Eesti Posti raamatupidamise ja ökonoomika osakonna juhataja Tea Matsoni sõnul läheb dotatsioon Eesti Posti kaudu väljaandjatele. ?Kojukandetariifid on arvestatud välja vastavalt sellele, kas tegemist on maa- või linnapiirkonnaga, tariif sõltub väljaande kaalust ja ilmumissagedusest,? ütles ta.

Tema sõnul tähendaks dotatsiooni kaotamine, et kui viis korda nädalas ilmuva lehe kojuviimine maksab linnas 98 senti ja maal 1,87 krooni, siis tänu dotatsioonile jääb maal ühe lehe kojukandehinnaks 1,31 krooni.

Reformierakonna arvates tuleks kojukande dotatsiooni suurendada. Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Meelis Atoneni hinnangul võib dotatsiooni vähendades juhtuda, et väljaandjad ei hakka maapiirkondadesse kojukannet tellima.

Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Kuldar Väärsi kinnitusel on ministeeriumil arusaam, et doteerimine on jäänuk ajast, kui meedia oli riigi omanduses. ?Tegemist on kasumit tootvate ettevõtetega ? miks peaks riik neid doteerima? Ei usu, et väljaannete tellimishinnad tõusevad,? lausus ta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum