• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister Jürgenson lahterdab lehelugejaid

  Teede- ja sideministeeriumi ootamatu ettepanek kärpida ligi poole võrra posti kojukande dotatsiooni, annaks tuleval aastal valusa tagasilöögi eeskätt maainimesele, kes peab lehte tellides linnainimesest rohkem maksma, kirjutab Postimees.

  Kui minister Toivo Jürgensoni soov saab parlamendilt heakskiidu, võivad tuhanded maainimesed olla tuleval aastal sunnitud oma lemmikajalehest või -ajakirjast loobuma.
  Posti kojukande riigi toetuse kärpimine teede- ja sideministeeriumi poolt 15 miljonilt kroonilt kaheksale miljonile sunnib väljaandjaid tellimishindu maal, kus kojukanne on linnaga võrreldes peaaegu kahekordne, ümber hindama.
  Riik on juba aastaid oma eelarvest perioodiliste väljaannete kojukannet toetanud, et informatsiooni kättesaadavus oleks linnas ja maal võrdne, vastasel korral käiks perioodika kojukanne Eesti Postile maapiirkondades üle jõu.
  Maakonnalehtede Sakala, Järva Teataja ning Virumaa Teataja kirjastaja Peep Kala sõnul tähendab kojukande toetuse kärpimine peaaegu viiekroonist lisa iga ajalehe kuutellimusele.
  'Aastas teeb see kuni 60 krooni - see on aga maainimesele juba suur raha ning ajaleht muutub tema jaoks luksuskaubaks,' nentis Kala.
  Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) juhatuse esimees Margus Mets märkis, et teede- ja sideministeeriumi ettepanek on tekitanud tõsise pahameeletormi EALLi liikmeslehtedes.
  'Kui ühelt poolt tahetakse Eestit Euroopa Liitu juhtida, siis väljaspool suurlinnu elavate inimeste diskrimineerimine läheb küll vastuollu demokraatliku elukorralduse põhimõtetega.' ütles Mets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.