29. november 2000 kell 11:54

Ekspert: suurvald on efektiivsem

Juhtimiskonsultatsioonifirma PW Partners konsultant Elmo Puidet ütles tänasel Tartumaa omavalitsuste päeval, et arvutuste kohaselt annab kõige suuremat majanduslikku efekti see, kui Tartumaale tekib üks suurvald.

PW Partnersis tehtud arvutuste kohaselt oleks suurvalla puhul aastane kokkuhoid 9,7 miljonit krooni ning vallatöötajate arv väheneks 53 inimese võrra.

Kui Tartumaa vallad ühineksid näiteks nelja valla kaupa, oleks moodustunud haldusüksuse aastane kokkuhoid 9,6 miljonit krooni ning vallatöötajate arv väheneks 54 inimese võrra.

Puideti sõnul oli neil töös ka kolmas variant, mille puhul oleks Tartumaal üks suurvald ja kuus osavalda. Arvutused näitavad, et siis oleks omavalitsusüksuse aastane efekt 5,3 miljonit krooni ja 27 võrra vähem ametnikke.

Hetkel kuum