• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome turist tuleb ka piraatlusest vabasse Eestisse

  Soomlased kulutavad turismiameti andmetel aastas Eestis 3,4 miljardit krooni. Äripäeva arvutuste kohaselt jätavad soomlased aastas Kadaka turule umbes 360 miljonit krooni, seega raiskavad soomlased Kadaka turul vaid veidi üle kümnendiku kogu Eestis kulutatud rahast.
  Ettevõtete hinnangul on Kadaka turul piraatkaubanduse lõpetamise korral Eesti-reisidest loobuvate soomlaste hulk kaduvväike, mistõttu see ei ohusta turismitulusid. Samas jääb Eesti riigil laekumata maksude näol saamata mitukümmend miljonit krooni aastas ning Eesti ja Soome meelelahutusfirmad jäävad piraatide tegevuse tõttu ilma sadade miljonite kroonide suurusest käibest.
  Kõige rohkem Soome turiste majutava Viru Hotelli majutusdirektor Anu Soosaar kinnitas, et hotelli tulu Kadaka turu turistide kadumisel ei vähene. ?See, et üks nn vaatamisväärsustest kaob, ei mõjuta meie käivet,? märkis Soosaar.
  Ta tunnistas, et soomlased käivad küll Kadaka turult kaupa ostmas, kuid prioriteetideks on nende seas vanalinna külastamine ja kultuuriprogrammid.
  ?Suurem osa turiste, kes käivad Kadaka turul, on ühepäevakülastajad, kes Eestis ei ööbi,? ütles Soosaar. Majutusdirektori sõnul ei tohiks piraatluse kadumine Kadaka turul ka teiste Tallinna hotellide käivet mõjutada.
  Tallinna?Helsingi laevaliinil opereeriva Nordic Jet Line?i müügijuht Sigrid Tammes kinnitas, et Kadaka turu praegusel kujul kadumise korral nende firma majandustulemused ei muutu.
  ?Nordic Jet Line pakub oma klientidele Tallinnas erinevaid vaba aja veetmise võimalusi,? ütles Tammes. ?Sellest loetelust puudub aga kuulsa Kadaka turu külastus, kuna nõudlust meie klientuuri hulgas pole olnud,? sõnas müügijuht.
  Hansatee turundustöötaja Tiina Mander ei soovinud kommenteerida, kas muutused Kadaka turul vähendaks Hansatee Tallinki kaubamärgi all sõitvate laevade klientide arvu.
  ?Me ei ole seda arutanud,? lausus ta. Samas korraldab Hansatee Tallinki laevadega saabuvatele isikutele bussireisi sadamast Kadaka turule.
  Tallinna Kaubamaja ja Selveri kauplusteketi omaniku Kaubamaja Grupi turundusdirektor Edward Köster sõnas, et Soome turistid tulevad Eestisse seetõttu, et hinnatase on madalam. ?Ega ainult piraatkaupa ei osteta, on rida tooteid, mille hinna ja kvaliteedi suhe on parem kui Soomes, näiteks alkoholil, sigarettidel, lihal,? loetles Köster.
  ?Seetõttu ei saa väita, et on suhe piraatkauba müügi lõpetamisel ja meie käibel,? ütles ta.
  Kadaka turg on piraatkaubakeskusena säilinud, kuna seal on välja töötatud turvaskeem, mille kohaselt maksavad kõik illegaalsete kaupade müüjad iga kuu politseinikele altkäemaksu, mille suurus on sõltuvalt müügiboksi suurusest ja asukohast umbes 1000 krooni.
  Politseiameti sisekontroll on püüdnud mitu aastat uurida, kes turul altkäemaksu võtavad.
  Tänavu on politseist sunnitud lahkuma kümme politseinikku, keda kahtlustati Kadaka turu piraatkauba müüjatega koostöö tegemises. Ühegi ametniku altkäemaksujuhtumit ei ole suudetud tõestada.
  Tallinna politseiprefekt Jüri Kasesalu kinnitas, et praegu politseis töötavate kahtlustatavate suhtes teostatakse jälitustegevust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.