• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viljandi maavanem teeb ettepaneku kaotada viis maakonda

  Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder esitab omal initsiatiivil lisaks maakonda puudutavatele haldusettepanekutele ka ettepanekud terve Eesti kohta, mis soovitavad viie maakonna kaotamist.

  Seederi arvates peaks haldusreformi läbi viima ühtsena, see tähendab, et otsustada tuleb ka maakondade ja maavalitsuste edasine arv. ?Kui esialgu vähendatakse kohalikke omavalitsusi ja kunagi hiljem maakondi, siis oleks tegemist kahe reformiga,? ütles Seeder.
  End radikaalse reformi pooldajaks nimetava Viljandi maavanema ettepaneku kohaselt jagataks teiste maakondade vahel ära Rapla-, Jõgeva-, Põlva- ja Valgamaa. Hiiumaa liidetaks Läänemaaga. Neist Valgamaa moodustati esimese Eesti vabariigi ajal, ülejäänud kaotamisele kuuluvad aga Nõukogude ajal. Seeder ütles, et ettepanek ei juhindu ainult ajalooliste piiride taastamisest, vaid ka reaalsetest vajadustest.
  Maakonna piirid muutuvad ka Viljandimaa sisemiste haldusettepanekutega.
  (tuleb lisa)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
IKEA hoiatab tarneraskuste eest
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.