Ervin Soon • 29. november 2000 kell 14:00

Viljandimaa soovib liita 9 naabermaakonnaüksust

Viljandimaa, kus praegu on 18 omavalitsusüksust, soovib reformida koos teiste maakondadega kokku 27 üksust, millest jääks järgi 6-11 üksust.

Viljandi maavalitsus esitab siseministrile omapoolse ettepaneku, millega Viljandimaaga liidetakse 9 omavalitsust Valga-, Jõgeva-, ja Järvamaalt.

Viljandi maavanema Helir-Valdor Seederi sõnul tehakse lõplik otsus maavalitsuse komisjonis küll homme, kuid tõenäoliselt esitatakse ministrile kaks varianti omavalitsuste liitmiseks. Esimese variandi kohaselt jääks maakonda alles 11 omavalitsust ja teise järgi 6.

Seederi sõnul soovisid 2/3 Viljandimaa omavalitsustest kas liitumist või oma piiride muutmist. ?Arvamusi oli seinast seina: oli regionaalminister Asmeri stiilis radikaalseid pakkumisi ja teisalt soovi moodustada praegustest valdadest veel väiksemaid,? ütles Seeder, kelle sõnul on ideaalset lahendust raske välja pakkuda.

Viljandi maavanem tunnistas, et naabermaakonnad, mille arvel soovib Viljandimaa laieneda, on suhtunud sellese valuliselt. ?Kuid omavalitusi tuleb võimalikult palju omavahel liita ning kolme omavalitsusega ei ole maakonnal eraldiseisvana mõtet,? ütles Seeder.

Hetkel kuum