Peeter Koppel • 30. november 2000 kell 15:01

Nasdaq läks järsku langusse

USA aktsiaturgudel sattusid tehnoloogiasektori aktsiad tänase kauplemispäeva alguses taas tugeva müügisurve alla. Nasdaqi üldindeks oli kell 16:55 langenud 4,72 protsenti 2579,14 punktile.

Järjekordne langus oli tingitud sellest, et eile enne kauplemise lõppu üllatasid investoreid kasumihoiatustega personaalarvuteid tootev Gateway ja mikrokiipe tootev Altera. Gateway teatel võib ettevõtte neljanda kvartali kasum viletsa pühadehooaja müügi tõttu erineda analüütikute ootustest kuni poole võrra. Nende ettevõtete hoiatused viisid seotud sektorite aktsiad eile järelkauplemisel vabalangusse ning kutsusid esile ka analüütikutepoolse reitingute alandamislaine.

New Yorgi börs oli oma pessimismis mõõdukam ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kell 16:55 langenud 0,73 protsenti 10 551,38 punktile.

Hetkel kuum