Priit Harik • 30. november 2000 kell 13:01

Tartu liikluspolitseiniku põlv löödi jalaga puruks

Täna hommikul politsei kinni peetud Ford Transiti kaassõitjast autoomanik lõi jalaga politseinikku, mille tagajärel rebenes politseiniku vasaku põlve liigese seesmine külgside ning eesmine ristside.

Hommikul kell 07.00 peatas Tartu valla konstaabel Tartu linnas Ford Transiti, mille sõidustiil äratas kahtlust. Kohale kutsutud liikluspolitsei patrull tuvastas Transiti juhil joobe.

Koostati protokoll ning kaine juhi puudumise tõttu kutsuti treiler, et autot sundteisaldada. See ei meeldinud kaassõitjana autos viibinud omanikule, kes lõi treilerijuhti jalaga põlve piirkonda. Jalaga sai ka politseinik, kes läks teisaldamisauto juhile appi. Traumapunktis diagnoositi patrullpolitseinikul raske kehavigastus - rebenenud oli vasaku põlve liigese seesmine külgside ning eesmine ristside.

Tartu politsei pressiesindaja Kadri Palta teatel tuleb korrakaitsjal nüüd umbes kaks kuud kipsis olla.

Bravuurikale autoomanikule koostati protokoll juhtimise üleandmise eest joobes juhile, algatatakse ka kriminaalasi süüdistatuna raske kehavigastuse tahtlikus tekitamises seoses kannatanu teenistusliku kohustuse täitmisega. Süüdimõistmisel ootab meest vabadusekaotus ühest seitsme aastani.

Hetkel kuum