Sulev Oll • 1. detsember 2000 kell 14:30

Lätlased tunnetavad Eestis vastuseisu oma kaubale

Mitmete Läti ettevõtete toodangut Eestis pakkuva Haldleri Hulgikaubanduse müügijuht Janek Mellikov väidab, et peamine probleem Läti kaupade müügil Eestis on nende päritolu. 'Eestis valitseb seisukoht, et Läti kaup on kehvem kui Soome oma,' ütles Mellikov täna.

Mellikovi sõnul ei ole tegemist rahvuslikku vaenu avaldusega. 'Ei saa ju väita, et eestlased soomlastessegi liiga hästi suhtuksid,' sõnas Mellikov.

Läti kastme- ja ket?upitootja Silva turundusjuhi Raitis Zorovsi sõnul tuleks unustada pidev omavaheline kemplemine, seda enam, et paljud tootjad on omavahel seotud. Konkreetselt tõi ta näiteks Spilva, kes ostab oma toodangule taarat Järvakandist. 'Aastas ostame me Järvakandist 16 miljonit ühikut pakendeid,' ütles Zorovs.

Läti mahlatootja Gutta turundusdirektori Gatis Kamarutsi sõnul pole nemad kunagi reklaaminud, et nende kaup tehakse Lätis. 'Samas pole me seda ka varjanud,' ütles Kamaruts.

Hetkel kuum