• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued soosikud õiguskantsleri kohale

  President Lennart Meri pakkus eile välja Kaido Pihlaka (60) ja Rein Müllersoni (56) kandidatuuri õiguskantsleri kohale; Pihlaka puhul võib riigikogu otsust mõjutada tema advokaadistaatus, õigusdoktor Müllersoni puhul kunagised seisukohad Eesti iseseisvuse suhtes, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Mõlemad on silmapaistvad juristid,' ütles Euroopa inimõiguste kohtunik Rait Maruste. 'Müllerson on rahvusvahelise ja inimõiguste spetsialist, kuid Eesti siseriiklikku õigust ilmselt sügavalt ei tunne. Pihlakas, vastupidi, tunneb eelkõige Eesti seadusi,' ütles Maruste.
  Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi pidas üllatavaks, et Meri Müllersoni kandidatuuri välja käis. 'Müllersoni peavad kõik hiilgavaks spetsialistiks, kuid küsimused tekivad seoses tema omaaegsete seisukohtadega Eesti iseseisvumise ning Molotov-Ribbentropi (MRP) pakti kohta,' rääkis Ligi.
  Müllersoni sõnul on süüdistuse puhul tegu müüdiga, mis pärineb 1988.-1989. aastast. Ta tuletas meelde oma toonast vaidlust Endel Lippmaaga MRP asjus. 'Arvan ka nüüd, et põhiline polnud, kas salaprotokollid olid või mitte, vaid see, mis Eestiga tehti,' rääkis Müllerson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.