• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lifetime villis salaviina

  Süüdistuse kohaselt jäi Lifetime Grupi tegevdirektori Urmas Matsalu tahtliku tegevuse tõttu riigil selle aasta algusest augustikuuni saamata 3,2 miljonit krooni alkoholiaktsiisi ja 600 000 krooni käibemaksu.
  Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude osakond alustas kõnealuse maksupettuse uurimist pärast seda, kui Piirivalveameti seni suurima salaviina avastamise operatsiooni käigus selgus, et üks koorem salakaubana piiri ületanud piiritust läks Lifetime Grupi hoovile Raplas. Uurimise käigus ilmnes, et Lifetime Grupp on sel aastal saanud fiktiivsete tehingutega oma valdusse üle 23 000 liitri illegaalset piiritust, millest tootis 53 000 liitrit alkoholi. Maksud jättis firma nii tooraine kui ka valmistoodangu pealt tasumata. Illegaalne piiritus tuli salakaubana Venemaalt.
  Kriminaalasja uurimine jätkub, selle tähtaeg on 26. detsember. Urmas Matsalut ei saanud tema tervisliku seisundi tõttu vahi alla võtta ja tema suhtes rakendas uurija tõkendina allkirja elukohast mittelahkumise kohta.
  Lifetime Grupi omanik on Urmas Matsalu isa, kunagine kommivabriku Kalev direktor Jevgeni Matsalu, kes toodab samas ka karamelle.
  Eesti Viina Liidu esimees Toomas Tapupere ütles, et pole ametlikku kinnitust Matsalule süüdistuse esitamise kohta veel saanud. ?Kui see tõele vastab, pole siin arutada midagi, liidust välja ja kõik,? lausus ta.
  Seni on legaalseid tootjaid ühendav viinaliit olnud hädas sellega, et Lifetime Grupp pole esitanud andmeid oma toodangu kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".