Sirje Niitra • 3. detsember 2000 kell 22:00

Lifetime villis salaviina

Süüdistuse kohaselt jäi Lifetime Grupi tegevdirektori Urmas Matsalu tahtliku tegevuse tõttu riigil selle aasta algusest augustikuuni saamata 3,2 miljonit krooni alkoholiaktsiisi ja 600 000 krooni käibemaksu.

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude osakond alustas kõnealuse maksupettuse uurimist pärast seda, kui Piirivalveameti seni suurima salaviina avastamise operatsiooni käigus selgus, et üks koorem salakaubana piiri ületanud piiritust läks Lifetime Grupi hoovile Raplas. Uurimise käigus ilmnes, et Lifetime Grupp on sel aastal saanud fiktiivsete tehingutega oma valdusse üle 23 000 liitri illegaalset piiritust, millest tootis 53 000 liitrit alkoholi. Maksud jättis firma nii tooraine kui ka valmistoodangu pealt tasumata. Illegaalne piiritus tuli salakaubana Venemaalt.

Kriminaalasja uurimine jätkub, selle tähtaeg on 26. detsember. Urmas Matsalut ei saanud tema tervisliku seisundi tõttu vahi alla võtta ja tema suhtes rakendas uurija tõkendina allkirja elukohast mittelahkumise kohta.

Lifetime Grupi omanik on Urmas Matsalu isa, kunagine kommivabriku Kalev direktor Jevgeni Matsalu, kes toodab samas ka karamelle.

Eesti Viina Liidu esimees Toomas Tapupere ütles, et pole ametlikku kinnitust Matsalule süüdistuse esitamise kohta veel saanud. ?Kui see tõele vastab, pole siin arutada midagi, liidust välja ja kõik,? lausus ta.

Seni on legaalseid tootjaid ühendav viinaliit olnud hädas sellega, et Lifetime Grupp pole esitanud andmeid oma toodangu kohta.

Hetkel kuum