• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maavanemad ootavad riigilt miljoneid

  Maavanemad avaldasid reedel siseministeeriumis Eesti uue haldusjaotuse ettepanekuid üle andes lootust, et riik avab oma rahakotirauad ja kiirendab sellega haldusreformi.
  Mitmes piirkonnas tuleb maavanemate hinnangul enne halduspiiride muutmist teha sadade miljonite kroonide suuruseid investeeringuid infrastruktuuri ja eelkõige teedesse, et uued omavalitsuskeskused oleksid kiiresti ja kergesti ligipääsetavad kõigile elanikele.
  Lääne maavanema Jaanus Saha hinnangul on vajalike investeeringute hulk infrastruktuuri Läänemaal vähemalt 200 miljonit krooni. Pärnumaa teed vajaksid aga maavanema Toomas Kivimägi kinnitusel umbes 340 miljoni kroonist turgutust. ?Seda tuleb teha ka külade vaheliste vahemaade vähendamiseks,? selgitas Kivimägi.
  Kuigi riik suurendab järgmise aasta eelarvega nii omavalitsuste tulubaasi, et tule maakonnad ise kõigi vajalike investeeringutega toime. Siseministeeriumi eelarves on järgmisel aastal haldusreformiks ette nähtud aga vaid 2,5 mln krooni, mis läheb täiendavateks uuringuteks kohalike elanike eelistuste kohta.
  Erinevatel hinnangutel läheb haldusreform kokku maksma mitu miljardit krooni. Uue haldusjaotuse ettepanekute üleandmine maavanemate poolt peaks olema esimene kõige konkreetsem samm venima hakanud haldusreformi elluviimiseks.
  Siseminister Tarmo Loodus märkis reedel, et ehk on põhjust jõulude ajal konjakit juua. Nimelt loodab siseministeerium selleks ajaks valmis saada maavanemate ettepanekute alusel valminud Eesti uue haldusjaotuse kava.
  Kava plaanib siseministeerium esitada valitsusele jaanuari algul, kes selle siis loodetavalt ka heaks kiidab. Looduse sõnul on kevadeks võimalik selle kavaga ka juba riigikogusse jõuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.