Ülo Toomsalu • 4. detsember 2000 kell 6:10

Elva tahab endale Käärdi alevikku

Elva linn soovib liita enda külge ligi 600 elanikuga Käärdi aleviku, et lihtsustada sealsete inimeste elu ning vähendada bürokraatiat Elva ja Rõngu valla vahelises asjaajamises, kirjutab Tartu Postimees.

Elva linnapea Aare Anderson selgitas, et ühelt poolt on Rõngu vallal keeruline korraldada valla servas vastu Elva piiri elavate inimeste elu, teisalt on 38 hektaril paikneva Käärdi elanikel tülikas käia ametiasju ajamas ligi 20 kilomeetri kaugusel Rõngus.

?Meie ja Rõngu valla ühisprobleem on Käärdi koolilaste kohamaksude arvlemine,? rääkis Anderson. ?Enamik Käärdi lapsi õpib Elvas, paljud täiskasvanud käivad Elvas tööl. Õpilaste kohamaksu peab tasuma Rõngu, üksikisiku tulumaks laekub aga Rõngu valda.?

Käärdi aleviku liitumisel Elvaga tõuseb linna elanike arv praeguselt 6000 inimeselt üle 6600 ehk umbes kümme protsenti. Üksikisiku tulumaksuna lisanduks aastas Elva kontole üle miljoni krooni. Praegu on linna eelarve 28 miljonit krooni.

Lisaks Käärdile taotleb Elva Rõngu vallalt mõnekümne perega Kaseküla (11 ha), lasketiiru maad (55 ha) ja Vaikset järve.

Hetkel kuum