Ülo Toomsalu • 4. detsember 2000 kell 5:58

Osa haigekassasid plussis

Kui Tallinna, Harjumaa ja Tartu haigekassad vaevlevad rahaprobleemides, siis väiksemate maakondade haigekassad on suutnud edukalt lepingutest kinni pidada ning Lääne-Virumaa haigekassal on raha reserviski, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lääne-Virumaa haigekassa direktor Marve Morgen ütles, et neil on vältimatu abi tarbeks võimalik reservist jagada veel 1,5 miljonit krooni. Lääne-Viru haigekassa tänavune raviteenuste eelarve oli 135 miljonit krooni.

Morgeni sõnul sõltub haigekassa plussi jäämine eelkõige partneritega tehtud kokkulepetest ja neist kinnipidamisest.

?Oleme nii-öelda plussis võib-olla ka seetõttu, et inimesed on olnud tervemad ja meil pole olnud väga tõsiseid ja pikaajalisi haigusjuhtumeid,? märkis Morgen.

Keskhaigekassa direktor Maris Jesse tõdes, et kõige suuremad probleemid on sellel aastal olnud Tallinna, Harjumaa, Tartu ja Valgamaa haigekassadel. ?Lisaks Lääne-Virumaale läheb aga hästi Saaremaa, Pärnu-, Võru-ja Järvamaa haigekassadel,? lisas ta.

Hetkel kuum