4. detsember 2000 kell 9:49

Rootsi valitsuse aktsiaportfell edestab börsiindeksit

Rootsi riigile kuuluvate aktsiate väärtus on aastaga kerkinud 35% ja toonud riigikassasse juurde 23 miljardit Eesti krooni, samas kui Stockholmi börsi üldindeks on sama ajaga 8% kukkunud, kirjutab Dagens Industri.

Rahandusministri Bosse Ringholmi positsiooni aasta ühe edukaima börsiinvestorina varjutab vaid üks detail ? Telia börsidebüüt.

Aktsia on noteerimishinnast 85 Rootsi krooni kukkunud 56 krooni tasemele, vähendades Rootsi riigi osalust 60 miljardi Rootsi krooni ehk 108 miljardi Eesti krooni võrra.

Peale Telia on muud aktsiad valitsuse portfellis olnud edukad. Sinna kuuluvad metsanduskontsern Assidomän, Põhjala suurim panganduskontsern Nordea (MeritaNordbanken), Stockholmi börsi omanik OM Gruppen, lennufirma SAS ning kinnisvarafirma Celtica.

Hetkel kuum