Kalev Kallemets • 4. detsember 2000 kell 15:39

Siim Kallas: EL kõrged maksud Eestile ei sobi

Kommenteerides Nice"s Euroopa Liidu valitsustevahelise konverentsil käsitletavat maksude teemat ütles rahandusminster Siim Kallas, et senikaua kuni pole selge, mida maksupoliitika ühtlustamine endaga kaasa toob, võib Eesti olla sellele vastu.

'Kui ühtlustamine tähendab reeglite kindlaksmääramist, siis selle vastu ei saa meil midagi olla, kui see tähendab aga kõrgemaid makse, siis ühtlustamine meile nii hästi enam ei sobiks,' kinnitas rahandusminister.

Reedel algaval konverentsi soovitakse kaotada liikmesriigi vetoõigus maksuküsimustes. Selle vastu on aga teravalt Suurbritannia.

'Meie arvates peaks EL riikidele jääma võimalus maksukoormuse alal konkureerida. Samas peaks see konkurents olema aus - reeglid peavad olema täpselt paigas,' ütles Kallas.

Hetkel kuum