Andres Kärssin • 5. detsember 2000 kell 9:33

Arendaja kahtleb Lasnamäe tööstuspargi ehitamises

Lasnamäele tööstuspargi ehitamise kava võib muutuda, sest tööstuspindade rentnikud eelistavad uutele hoonetele renoveeritud veneaegsete tehaste odavamaid hindu. Kinnisvaraarendaja AS Ühendatud Kapital tütarettevõte OÜ Tööstuspark asus sellest sügisest arendama 11 hektari suurust maa-ala Peterburi maantee ja Smuuli tee ristmikul Elcoteqi tehase kõrval, kuhu plaanis rajada nii tööstushooneid kui ka kaubanduspindasid. 'Hetkel ei julge lubada, et ehitame sinna tööstuspargi,' ütles ASi Ühendatud Kapital juhataja Hillar Teder. Ta lisas, et praegu eelistavad tööstuspindade rentnikud madalama rendi tõttu renoveritud veneaegseid ruume, kus tuleb ruutmeetri eest maksta 75-90 krooni kuus. Tederi sõnul ei tasu uue tööstushoone omanikule alla 100 kroonine ruutmeetri rendihind ära. 'Kuue aastaga peaks raha tagasi tulema,' selgitas tavapraktikas kasutatavat arvestamist. Samuti on tööstuspind võrreldes kaubanduspinnaga vähem universaalne ning ehitatud spetsiaalset konkreetsele ettevõttele - seega ei saa seal kiirelt vahetada rentnikke, rääkis Teder. ASile Ühendatud Kapital kuulub 75 protsenti Rocca al Mare kaubanduskeskusest, 25 protsenti Sikupilli keskusest ning 100 protsenti Sikupilli Keskuse kõrval asuvast PeugeotŽ keskusest (endine Rahva Auto). Ühendatud Kapital konkureerib ka koos Ober-Haus Kinnisvaraga Tallinna sadamaala ostmiseks.

Hetkel kuum