Viktoria Korpan • 5. detsember 2000 kell 13:53

EMT laiendab leviala rannikumerel

Rannikumerel levib GSM nüüd sama kaugele kui NMT, mis suletakse juba sel pühapäeval, teatas AS EMT pressiesindaja Kaja Pino.

'EMT investeerib jätkuvalt leviala kvaliteedi parandamisse, püstitades Eesti rannikualadele laiendatud tegevusraadiusega GSM-tugijaamu. Laiendatud tegevusraadiusega tugijaam on merele suunatud ja töötab mitte 35 km raadiuses nagu tavalised GSM-tugijaamad, vaid 70 km raadiuses,' lisas Pino.

'Laiendatud tegevusraadiusega tugijaamad kompenseerivad NMT-võrgu sulgemise, tagades NMT-ga võrdse GSM-levi rannikumerel,' ütles EMT arendus- ja tehnikadirektor Tõnu Grünberg. 'Mõõtmised näitavad, et juba töötavate laiendatud tegevusraadiusega tugijaamade piirkonnas, näiteks Hiiumaa ümbruses Läänemerel, kasutatakse uut võimalust väga palju.'

Käesoleva nädala lõpuks töötab rannikualadel juba kuus laiendatud tegevusraadiusega GSM-tugijaama: Tuksi, Keibu, Kõpu, Kõrgessaare, Aabla ja Eisma.

Hetkel kuum