• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suuremal tõusul esialgu piir ees

  Tallinna Väärtpaberibörs lõpetas eilse kauplemispäeva vaatamata lähemaid välisturge haaranud optimismile suurema tõusuta. Teatav loogika turu sellises käitumises peaks siiski olema, sest ka suuremad langused sealmail on meist õnneks praktiliselt mööda läinud.
  Kauplemispäev oli taaskord väga vaikne ning tehinguid tehti eile 12,76 mln krooni väärtuses. Äripäeva indeks kaotas 0,07 protsenti langedes 437,02 punktile. Tallinna börsi meelestatus oli positiivne ning tõusjad edestasid langejaid 6:2.
  Põhinimekirja suurimaks tõusjaks oli eile 1,17 miljoni kroonise käibe juures Norma aktsia, mis kerkis 2,2 protsenti 46,50 krooni tasemele. Maaklerite hinnangul pole Norma aktsia puhul viimasel ajal lääne investorite erilist huvi märgata olnud, mis on jätnud aktsia kohalike spekulantide mängumaaks. Fundamentaalselt peaks Norma aktsia praegu olema üpris alla hinnatud, mis annab põhjuse oodata aktsia hinnalt lähiajal ülespoole liikumist.
  Eesti Telekomi aktsia sulgus eile 1,11 protsenti kõrgemal 91 krooni tasemel. Telekomi aktsiaga kaubeldi 2,4 mln krooni väärtuses. Telekomi aktsia on praegu välisturgudel kogu telekommunikatsioonisektori suhtes valitseva ebakindluse tõttu küllaltki haavatav. Kuigi praegu suuremaid müüjaid turul näha ei ole, võib välisinvestori jaoks ka väiksem order siinse tasakaalu paigast lüüa.
  Turu pikaajaline lemmik Hansapanga aktsia kerkis eile 6,65 mln kroonise käibe juures 0,56 protsenti ning sulgus 134,50 krooni tasemel.
  Maaklerite arvates on lühiajalises perspektiivis Hansapanga aktsia tõusul siiski piir ees. Seda sellepärast, et osa investoreid, kes madalamatelt hinnatasemetelt positsioone võtsid, on praegustelt tasemetelt juba müümas. Samas on maaklerite arvates praeguse hinna juures olemas ka tegelik ostuhuvi ning seetõttu ei saa Hansapanga aktsia hinna olulist langust lähiajaks ennustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.