• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apple tegi hinnarallile lõpu

  Ühendriikide aktsiaturud püsisid eilse kauplemispäeva alguses peale üleeilset jõulist tõusu ettevaatlikena.
  Suurema hinnaralli jätkumise lootustele tõmbas kriipsu peale innovaatiliste personaalarvutite poolest tuntud Apple Computer, kes teatas jahtuvat majandust põhjendusena välja tuues käesoleva majanduskvartali 225?250 mln dollari suurusest kahjumist. Analüütikud olid Apple?ile samaks perioodiks ennustanud 10 mln dollari suurust kasumit. Negatiivne uudis käivitas müügilaine lisaks Apple?ile ka teiste personaalarvuteid tootvate ettevõtete, nagu Hewlett-Packard, IBM, Compaq ja Dell, aktsiates. Löögi alla sattusid ka arvutitootjaid komponentidega varustavate firmade aktsiad, nagu mikrokiipe tootev Intel.
  Tund peale kauplemise algust balansseeris Nasdaqi üldindeks positiivse ja negatiivse vahepeal ning oli liikunud 0,49 protsendiga miinusesse 2875,5 punktile.
  New Yorgi börsil pakkusid investoritele võimaliku Föderaalreservi poolse intressimäärade alandamise valguses huvi selliste suurte finantsgigantide aktsiad nagu J.P. Morgan, Citigroup ja American Express.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli personaalarvutite toovate ettevõtete languse tõttu tund pärast kauplemise algust siiski 0,79 protsendiga miinuses liikudes 10 812, 64 punktil.
  Stockholmi börsil sattus eile üleeilse Nasdaqi rekordtõusu valguses tähelepanu keskmesse tehnoloogiasektor. Täheldada võis raha mõningast liikumist traditsioonilisematest sektoritest, nagu farmaatsia ja tööstus, tagasi tehnoloogiaaktsiatesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Videomängude edulugu ootab jätkamist uute loojate poolt
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Kümnendik pensionirahast kulus laenude tagasimaksmisele
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.