Peeter Koppel • 6. detsember 2000 kell 22:00

Apple tegi hinnarallile lõpu

Ühendriikide aktsiaturud püsisid eilse kauplemispäeva alguses peale üleeilset jõulist tõusu ettevaatlikena.

Suurema hinnaralli jätkumise lootustele tõmbas kriipsu peale innovaatiliste personaalarvutite poolest tuntud Apple Computer, kes teatas jahtuvat majandust põhjendusena välja tuues käesoleva majanduskvartali 225?250 mln dollari suurusest kahjumist. Analüütikud olid Apple?ile samaks perioodiks ennustanud 10 mln dollari suurust kasumit. Negatiivne uudis käivitas müügilaine lisaks Apple?ile ka teiste personaalarvuteid tootvate ettevõtete, nagu Hewlett-Packard, IBM, Compaq ja Dell, aktsiates. Löögi alla sattusid ka arvutitootjaid komponentidega varustavate firmade aktsiad, nagu mikrokiipe tootev Intel.

Tund peale kauplemise algust balansseeris Nasdaqi üldindeks positiivse ja negatiivse vahepeal ning oli liikunud 0,49 protsendiga miinusesse 2875,5 punktile.

New Yorgi börsil pakkusid investoritele võimaliku Föderaalreservi poolse intressimäärade alandamise valguses huvi selliste suurte finantsgigantide aktsiad nagu J.P. Morgan, Citigroup ja American Express.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli personaalarvutite toovate ettevõtete languse tõttu tund pärast kauplemise algust siiski 0,79 protsendiga miinuses liikudes 10 812, 64 punktil.

Stockholmi börsil sattus eile üleeilse Nasdaqi rekordtõusu valguses tähelepanu keskmesse tehnoloogiasektor. Täheldada võis raha mõningast liikumist traditsioonilisematest sektoritest, nagu farmaatsia ja tööstus, tagasi tehnoloogiaaktsiatesse.

Hetkel kuum