Priit Harik • 6. detsember 2000 kell 22:00

Äripäev saadab ajakirjanikud koju

Äripäev saadab uuest aastast kümme ajakirjanikku koju. Tegu pole koondamisega, vaid Eestis ühe esimese kodubüroo testimise suurprojektiga.

Äripäev osteti sülearvutid, mida ajakirjanikud hakkavad kasutama nii kodus kui ka tööl käies. Interneti püsiühenduse loomine töötajate kodudesse võimaldab operatiivselt infot hankida ja edastada ning omavahel pidevas kontaktis olla.

Töötaja lubamine kontorist ja ülemusest kaugele, tundub paljudele firmajuhtidele ohtlikuna. Kardetakse kontrolli kaotamist alluvate üle ning tööjõudluse vähenemist.

Tõsi, raske on ennustada, kuidas käitub kontoritingimustes usin töötaja samu toiminguid kodus tehes. Samas võimaldab osaline kodus töötamine firmale paindlikkust ja on novaatorlik motivatsiooniallikas töötajale, kes saab lisavõimalus eneseteostuseks. Usaldus, mida firma näitab üles töötaja vastu, luues temale võimaluse kodus tööd teha, motiveerib rohkem kui tunnustav käepigistus ja rahaline preemia.

Kodus töötamist pole mõtet katsetada firmas, kus meeskonnatöö nõuab pidevat omavahelist suhtlemist. Kodubüroo loomine pole tark ka juhul, kui töötaja ise ei soovi sellist töökorraldust.

Maikuus teeme vahekokkuvõtted. Siis selgub, kuidas Äripäeva ajakirjanikud saavad kodustes töökohtades hakkama. Üle nädala neljapäeviti ilmuvas uues rubriigis kirjutavad kogenud infotehnoloogia eksperdid. Rubriigist saate usaldusväärseid soovitusi, millal võiks kodustele töökohtadele mõelda, kuidas koostada projekti eelarvet ja muuta töökorraldust, millist tehnikat valida koju ja tööle. Lugedes uut rubriiki olete alati kursis Äripäeva kodubüroo projekti hetkeseisuga.

Äripäeva tehnikafoorumis saate kommenteerida meie eksperimenti ja küsida asjatundjatelt konsultatsioone. Tehnikafoorumit saab lugeda http://www.aripaev.ee/foorum/tehnik/ Äripäeva kodubüroo projekti esimene etapp lõpeb maikuus ilmuva erilehega.

Hetkel kuum