Inno Tähismaa • 6. detsember 2000 kell 9:38

Linnavalitsus: pensionäride meeleavaldus on ebaseaduslik

Tänane pensionäride meeleavaldus Toompea lossi ees on ebaseaduslik, kuna Kesklinna valitsust ei ole tänasest meeleavaldusest teavitatud, kinnitas Tallinna kesklinna vanem Siim-Valmar Kiisler.

Kiisleri sõnul on kodanike aktiivsus oma poliitilise tahte väljendamisel igati tervitatav, kuid kõikvõimalike massiürituste korraldamisest tuleb linnaosa valitsust eelnevalt teavitada. 'See on küllalt harukordne juhtum. Tavaliselt on kõik miitingute korraldajad oma üritused meie juures registreerinud.'

Siim Kiisler avaldas lootust, et Rahvaliidu esimees Villu Reiljan seaduskuuleka kodanikuna tuleb ehk siiski viimasel minutil üritust Kesklinna Valitsusega kooskõlastama.

Kõikvõimalikest avalikest koosolekutest tuleb linnaosa valitsust teavitada vähemalt seitse päeva ette. Seaduse kohaselt on registreerimata avaliku koosoleku pidamine tõsine korrarikkumine, mille eest võib korraldajat karistada kuni kolmeaastase vabadusekaotusega.

Hetkel kuum