• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobiiltelefoniga rääkimine võib olla ohtlik laste tervisele

  Erinevalt Inglismaast ei varustata Eestis mobiiltelefone veel lapsi ohu eest hoiatavate kleebistega. Tervisekaitsetalituse kinnitusel ei tohiks lapsed aga kahjuliku elektromagnetvälja pärast mobiiliga üldse rääkida, kirjutab SL Õhtuleht.

  ?Lastel ja noortel ei soovita me üldse mobiiltelefoni kasutada. Nende arenev organism on elektromagnetvälja mõjudele eriti vastuvõtlik,? hoiatab tervisekaitseinspektsiooni nõunik Agnes Jürgens.
  Ka täiskasvanutel soovitavad tervisekaitsjad pidada vaid lühikesi, 3-4minutilisi kõnesid. Oma tervisest hooliv inimene peaks kasutama ka vabakäeseadet, sest kõne ajal mobiiltelefoni kõrva juures hoides võib kesknärvisüsteem saada lubatust kuni 100 korda suurema kiirgusdoosi.
  ?Mobiiltelefoni ümber tekib elektromagnetväli, mille tugevus sõltub nii aparaadi margist, mobiilsidemasti kaugusest kui ka sellest, kas telefoniga parajasti kõneldakse või mitte.
  .?Elektromagnetväli ehk -kiirgus mõjutab vastava ala asjatundjate väitel telefonikasutaja närvisüsteemi. Telefoni kiirgus võib tekitada näiteks mälu- ja tähelepanuhäireid. Inimene on pidevalt väsinud ja hajevil ning pea käib ringi. Halveneda võivad veel ainevahetus ja immuunsüsteem ning meestel peale selle ka potents. Samas sõltub mobiiltelefoni kiirguse mõju iga inimese organismist ja selle eripärast,? räägib küsitletu.
  Tervisekaitseinspektsiooni nõunik tunnistab, et nende käsutuses pole ühtegi ametlikku uurimust, mis tõendaks mobiiltelefoni terviseohtlikkust.
  Briti teadlased ei soovita samuti lastel mobiiltelefone üldse kasutada, sest need võivad alla 16aastastele halvasti mõjuda. Sealne tervishoiuministeerium kavatseb taskutelefonid ja nendega kauplevad poed varustada lapsi ohu eest hoiatavate siltidega.
  Brittide hinnangul ei tohiks mobiiltelefoni ka öösel voodi lähedal sisselülitatuna hoida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.