Sulev Oll • 6. detsember 2000 kell 12:53

Raskeimas olukorras on linnakorteris elav üksik pensionär

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Riho Rahuoja väitel on pensionäride majandusolukord väga erinev. 'See sõltub elukohast, eelkõige sellest, kas on tegemist üksi või perega koos elava pensionäriga, aga ka tervislikust seisundist ja muust,' sõnas Rahuoja. Rahuoja väitel on kõige raskemas olukorras üksi linnakorteris elavad pensionärid.

Küsimusele, kuidas mõjutaks 110 kroonine pensionitõus pensionäri elu, vastas Rahuoja, et kvalitatiivset hüpet see endaga kaasa ei tooks. 'Aga see oleks pensionäri jaoks ikkagi tuntav tõus,' lisas Rahuoja.

110 kroonist keskmist pensionitõusu kuus nõudsid täna Toompeale meeleavaldusele kogunenud tuhanded inimesed. Ürituse eestvõtja Eestimaa Rahvaliitu taotlusel peaksid pensionid suurenema juba jaanuarist.

Valitsus pole seda seisukohta jaganud, pigem on pensionide võimalikku tõusu ennustatud aprillikuuks.

Hetkel kuum