Madli Zobel • 8. detsember 2000 kell 14:04

Maksudest kõrvalehoidmine raskendub

Rahandusminister allkirjastas täna määruse, millega uue Tulumaksuseaduse alusel kehtestatakse füüsilise isiku tuludeklaratsioonide vormid. Sellest aastast lisandus uus vorm 'Madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku tulu'. Muudatuse eesmärk on piirata võimalusi maksudest kõrvalehoidmiseks.

Kui madala maksumääraga territooriumidel asuvate juriidiliste isikute ettevõttest (nn offshore firmad) üle 50% kuulub Eesti residentidele, siis residendist füüsilised isikud peavad deklareerima offshore firmade teenitud tulu ning tasuma nendelt tulumaksu vastavalt oma osalusele.

Erinevused varasematest tuludeklaratsioonide vormidest tulenevad uuest Tulumaksuseadusest ja sisaldavad endas lisaks ülaltoodule veel väiksemaid

muudatusi.

Tuludeklaratsioon esitatakse sarnaselt varasematele aastatele järgmise aasta 31.märtsiks Maksuameti kohalikule asutusele. Maksuameti Interneti teenuste pakett e-Maksuamet võimaldab deklaratsioone esitada ka elektroonsel kujul.

Hetkel kuum