Ülo Toomsalu • 8. detsember 2000 kell 6:10

Politsei otsustab miitingu korraldaja karistuse

Tallinna Kesklinna valitsus saadab täna politseile kinnituse, et üleeile Toompea lossi eest korraldatud pensionäride meeleavaldus oli ebaseaduslik, politsei otsustab selle alusel, kui suure rahatrahvi nad piketi korraldajale määravad, kirjutab Postimees.

Kesklinna valitsuse vanem Siim-Valmar Kiisler ütles, et piketi korraldanud reklaamiagentuur Star ei registreerinud Toompeal toimunud kogunemist nende juures nõuetekohaselt.

?Neil oli küll politsei ja liikluspolitsei ning väidetavalt ka linnakujundus- ja haljastusosakonna luba, ent sellest ei piisa,? lausus Kiisler. ?Esmalt oleks nad pidanud ürituse, mille vastu meil pole midagi, registreerima meie juures.?

Täna saadab Kiisler Kesklinna politseiosakonna ülemkomissarile Andreas Anveltile selle kohta ka kinnituse.

Anvelti hinnangul koostatakse koosoleku korraldajatele haldusõiguserikkumise protokoll avaliku koosoleku seaduse rikkumise eest, mis näeb karistusena ette 150 päevapalga suuruse (6900 krooni) trahvi või kuni kümme ööpäeva aresti.

Hetkel kuum