Madli Zobel • 11. detsember 2000 kell 14:32

Tarand nõuab senisest radikaalsemat keskkonnapoliitikat

Täna Johannes Mihkelsoni Keskuse ja Fr. Eberti Fondi koostöös korraldatud konverentsil ?Eesti globaliseeruvas maailmas? esinenud RE Mõõdukad esimees Andres Tarand seadis Eestile ülesandeks saavutada säästliku majandamise heakskiit ka rahvusvahelisel tasandil. ?Sellest, et ainult Eesti piirab kasvuhoonegaaside (CO2) väljalaset, üksi ei piisa,? ütles Tarand.

Tarand käsitles oma globaalset keskkonnakaitset käsitlevas ettekandes 1992. aasta Rio de Janeiro kliimakokkulepet, millega globaalne avalikkus tunnistas esmakordselt kliimasoojenemise probleemi olemasolu ning tunnistas ühist vastutust katastroofi ärahoidmisel.

Täna hotellis Olümpia korraldatud konverentsil ?Eesti globaliseeruvas maailmas? astusid täna teiste seas üles ka majandusminister Mihkel Pärnoja, Eesti Panga eksasepresident Peter Lõhmus ja kommunikatsiooniteadlane Marju Lauristin.

Konverents kuulub seminaridetsüklisse ?21. sajandi Eesti?, mis üritab vaagida maailma ja Eesti väljakutseid peagi algaval aastatuhandel.

Hetkel kuum