• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene puidueksport pingestab Lääne-Euroopa turgu

  Vene saematerjali eksport Lääne-Euroopasse, mis enne NL kokkuvarisemist ulatus 200 000 tihumeetrile kuus, on pärast järsku langust kiiresti taastunud ja tagasi endisel tasemel ? 2,4 miljonit tihumeetrit aastas. Sedavõrd kiire taastumine on tulnud üllatusena ka analüütikutele, kirjutab Dagens Industri.

  Kogus on väike, kui võrrelda Lääne-Euroopa kuue suurriigi aastase impordimahuga ? 22 miljonit tihumeetrit ? kuid mõjutab oluliselt alal tegutsevate firmade marginaale, mida niigi rõhub valmistoodete hinna langus, tooraine kõrge hind ning nafta kallinemisest kasvanud transpordikulud.
  Tootmise kiire kasvuga on suurenenud saematerjalide pakkumine, rõhudes hindu. Rootsi saetööstuste toodang ulatub tänavu 15 miljonile tihumeetrile, mis on 3% rohkem kui mullu. Soomes, kus 1998. a ulatus aastatoodang 12,2 miljonile tihumeetrile, kasvab see Soome metsandusinstituudi Metla hinnangul tuleval aastal 14,2 miljonile tihumeetrile.
  DI kirjutab, et pankrotirisk Rootsi saetööstustes on tõsine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.