• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Digitaalallkirja kasutamisele võtt sõltub teenuste pakkujatest

  See, millal saab digitaalallkirja reaalselt kasutada, sõltub mitte riigist, vaid sertifitseerimisteenuse pakkujatest, ehk neist isikutest, kes annavad inimestele sertifikaadi, mis tõendab, et digitaalallkirja taga on just see konkreetne inimene,' ütles teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Kuldar Väärsi täna.

  'Esmaspäevast saavad soovijad esitada taotlusi sertifitseerimisteenuste osutamiseks,' märkis Väärsi.
  Väärsi sõnul peavad sertifitseerimisteenust osutada soovijad riigile näitama, kuidas nad tagavad süsteemi turvalisust ja ööpäevaringset ligipääsu avalikule võtmele, mille abil saab kontrollida, kes on digitaalallkirja andnud.
  Lisaks avalikule võtmele saab inimene ka salajase võtme, mis on inimese ainuvalduses ja mille abil saab turvaliselt anda digitaalallkirja teenuste tellimisel ja kasutamisel ning kaupade ostmisel.
  15. detsembril ehk digitaalallkirja seaduse jõustumise päeval hakkab Sideametis tööle sertifitseerimisteenuse pakkujate register, mille ülalpidamine maksab Väärsi sõnul aastas 500 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.