Tõnu Tramm • 13. detsember 2000 kell 8:06

Diiselmootoritega autode hinnad kukuvad

Diiselkütuse hinna tõus maailmaturul on pannud inimesi lärmakama diiselauto ostu mõttekuse üle tõsiselt mõtlema mitte ainult Eestis, vaid kogu Euroopas.

Adam Opel AG teatas, et alandab diiselmootoritega Opel Vectra 2,2 ja Opel Omega 2,2 hinda samale tasemele bensiinimootoritega autodega. Neile paigaldatud 2,2 DT 16V mootorid on võimsad ja ökonoomsed ning seetõttu oli ka nende hind võrreldes bensiinimootoritega kallim.

Paraku nendib Opeli tehas, et pärast diiselkütuse hinna tõusu maailmaturul on diiselmootoritega autode müük vähenenud, mistõttu on nad sunnitud selliste autode hinda alandama.

Eestis maksab 2,2 DT mootoriga Vectra alates 229 900 ja Omega 321 900 kroonist. Sama töömahuga bensiinimootoritega autode hinnad algavad aga vastavalt alates 225 900 ja 299 900 kroonist. Seega puudutab tehase otsus eeskätt Opel Omega potentsiaalseid ostjaid.

Hetkel kuum