Tõnis Arnover • 13. detsember 2000 kell 11:47

Eurotsooni majanduskasv möödunud USA omast

Statistika näitab, et kolmandas kvartalis on Euroopa majanduskasv USA omast mööda läinud: Euroopa vastav näitaja oli 2,8% ja USA oma 2,4%.

Majanduskasv on aeglustunud aasta lõpupoole nii Euroopas kui USAs, kuid USAs on pidurdumine olnud märksa järsem, sest teiste kvartali majanduskasv oli veel 5,6%. Need ei ole siiski veel lõplikud andmed, sest nii Eurostat kui ka USA statistikaamet on hoiatanud, et võivad senist näitajat redigeerida. Sellest teatab ajaleht Helsingin Sanomat.

Majanduskasvu raugemise tõttu ennustavad ökonomistid, et nii Euroopa kui ka USA keskpank alandavad tuleva aasta algul baasintresse. Euroopa majanduse olukorra paranemine USAga võrreldes on juba ilmnenud euro kursi tugevnemises.

Hetkel kuum