Peeter Koppel • 13. detsember 2000 kell 8:06

Nasdaq sulgus allpool 3000 punkti piiri

Tehnoloogiakeskne Nasdaq läks peale viimase aja suhteliselt järsku tõusu eile taas langusse ning börsi üldindeks sulgus allpool psühholoogiliselt olulist 3000 punkti piiri langedes 2,76 protsenti 2931,77 punktile.

Nasdaqile ei näi rahu andvat tehnoloogiaettevõtete kasumihoiatused, mille suhtes ei suudeta ühest seisukohta võtta. Ühest küljest on jätkuvad kasumihoiatused murettekitavad, kuid teisest küljest kajastub mõningatel hinnangutel kasumite vähenemine juba piisavalt kukkunud aktsiahindades.

Turgudele tekitas eilsel kauplemispäeval jätkuvalt ebakindlust ka pikaleveninud presidendivalimiste draama, mille loodetava lõpplahenduse ootel eelistasid osa investoreid aktsiatest eemale hoida. Valimisdraama võimaliku lõpplahendusena nähti Ühendriikide ülemkohtu otsust küsimuses, kas G. W. Bush säilitab oma napi edumaa või alustatakse taas häälte ülelugemise protsessi.

Bushile soodne otsus tuli alles peale kauplemise lõppu ning seega hindadele mõju ei abaldanud. Järelkauplemisel hinnad siiski tõusid ja ka indeksifutuurid liiguvad plusspoolel.

New Yorgi börsi toetasid Procter Gamble?I teade ettevõtte suutlikkusest kasumiprognoosiga sammu pidada ning raha liikumine tehnoloogiasektorist vana majanduse aktsiatesse.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas 0,40 protsenti kõrgemal 10 768,27 punktil.

Hetkel kuum