Andres Kärssin • 13. detsember 2000 kell 11:48

Tallinn paneb rahaasjad internetti üles

Tallinna linnavalitsus kinnitas täna linna IT arengustareegia aastateks 2001-2003, mis muudab reaalajas kättesaadavaks ülevaate linna rahadest ja kinnisvarast.

'Arengustareegia näitab ära, mis peab olema valmis tehtud kahe aasta pärast,' ütles linnapea Jüri Mõis pressikonverentsil.

Mõisa sõnul muutub reaalajas jälgitavaks linna raamatupidamine, kaasates nii linnavalitsuse kui linnoasavalitsuste rahaasjad. Samuti saab interneti kaudu kättesaadavaks kinnisvarainfo Tallinna rendipindade ja lepingute kohta.

Lisaks käivituvad online-maaregister, -geoinfosüsteem ja -dokumendihaldussüsteem.

Mõisa sõnul näeb tänane eelarve ette 15 miljoni kroonist kulu linnavalitsuse IT süsteemi ülalhoidmiseks. 'Hansapank, mis on suuruselt võrreldav süsteem, kulutas aastas selleks 250 miljonit krooni,' nägi ekspankurist linnapea Tallinna infotehnoloogiasüsteemi kulutustele suurt arenguvõimalust.

Hetkel kuum