14. detsember 2000 kell 22:00

Eestlane võitis lotoga 3 miljonit

Pilet müüdi Tallinnas, R-Kioskist Kaubamajas 12. detsembril kell 18.34 ja 51 sekundit. Tegemist oli 25kroonise viie mänguväljaga pliks-plaks-piletiga (st arvuti valis pileti numbrid).

Viking Lotto jackpot oli 8,6 miljonit krooni ja võitu jagas eestimaalane Taani ja Islandiga.

Võitja pöördus Eesti Loto poole 14.15 neljapäeval, tulles oma võitu vormistama. Tegemist on abielupaariga, kellel on peres kasvamas kaks last. Mees on Viking Lotto mängija olnud hetkest, kui Viking Lotto Eesti turule tuli. Teistest mängudest on mees võitnud ka Victor Extraga 1000 krooni. Mees oli oma võidust esmakordselt teada saanud täna kell 12.00, kui kontrollis oma võidunumbreid. Siis ta veel ei uskunud võidusse ja helistas oma abikaasale, kes kontrollis numbreid veel kord. Piletit Eesti Loto ekspertiisi usaldadades värisesid mehe käed pisut.

Eesti Loto poolt pakutavast psühholoogiteenusest ta loobus, küll aga arvas, et kasutab Hansapanga pakutavat finantsnõustamisteenust. Mehe erialaks on elektroonika, kuid naine töötab ajakirjanikuna. Oma nimesid võitjad avalikustada ei soovinud.

Varem pole eestlased ühtegi nii suurt lotovõitu saanud. Eesti Loto sai Põhjamaade ühisloterii täieõiguslikuks liikmeks tänavu jaanuaris. Esimene loosimine, kus Eestis müüdud piletid osalesid, toimus 22. märtsil.

Järgmine 20. detsembri oodatav jackpot on 10 miljonit krooni ja 5+1 võidutase on kasvanud üle ühe miljoni krooni.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum