Ülo Toomsalu • 14. detsember 2000 kell 6:09

EPL: raudtee erastamisotsus seotud suure riskiga

Eesti erastamisagentuuri nõukogu seitse liiget ? valdavalt kõik valitsuskoalitsiooni esindajad ? võtsid lootuses saada Eesti Raudteele tõeliselt suur strateegiline investor suure riski, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Hiljemalt märtsis peaks selge olema, kas valitsuse võetud risk end õigustas. Kui jah, siis müts maha erastajate julguse ja läbinägelikkuse ees. Kui ei, siis ootab teede- ja sideminister Toivo Jürgensoni suu läbi poliitilise vastutuse võtnud kolmikliitu juba teine erastamisskandaal lühikese aja jooksul.

Avalikkus on Eesti Raudtee tulevase omaniku suhtes ka pärast erastamisagentuuri nõukogu otsust endiselt teadmatuses. Tänu sellele liiguvad mitmed vastikud kuulujutud, mis ka tõeks osutumata määrivad Eesti riigi mainet.

Loodetavasti ei jää kõnelused Rail Estoniaga määratud kahest kuust kauemaks venima, sest lisaks riigi mainele oleks see kahjulik ka Eesti Raudtee konkurentsivõimele. Kindlasti ei tohiks nende läbirääkimiste käigus lubada pakutud hinna või muude oluliste tingimuste muutmist, kuna see oleks ebaõiglane teiste pakkujate suhtes, arvab Eesti Päevaleht.

Hetkel kuum