14. detsember 2000 kell 22:00

Merita analüütikud: Balti riikidest uued tiigrid

Et see võiks teoks saada ning et Balti riigid säilitaksid välismaiste investorite jaoks oma atraktiivsuse, on olulised kolm tingimust ? Balti riikide kiire pääs Euroopa Liitu, stabiilse demokraatliku riigikorra kindlustumine ning Lääne-Euroopa majanduse hea seis. Siis võiks aastane majanduskasv ulatuda 5?8 protsendile.

Uurimuse järgi on Läänemere regioonil tohutu kaubanduspotentsiaal.

Kui Balti riigid jõuavad Euroopa tasemele, kasvavad kaubavood Läänemerel viis?kuus korda.

Peamised ohud, mis sellist kolme Balti riigi arengut takistada võivad, on uurimuse järgi piirkonna negatiivne iive ning puudused finantssüsteemis, mistõttu riskipreemiad on neisse riikidesse tehtud investeeringutele jätkuvalt kõrged.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum