Ülo Toomsalu • 14. detsember 2000 kell 6:33

Starman pürib Tartu teleturule

Sideameti konkursikomisjon otsustas eile teha sideameti peadirektorile ettepaneku lubada Tartu kaabeltelevisiooni turul tegutseda nii praegusel liidril Tele2-l kui ka Starmanil, kirjutab Tartu Postimees.

Seitsmeliikmelise komisjoni liikme, Tartu abilinnapea Hannes Astoki kinnitusel ei pidanud komisjon võimalikuks tekitada ülikoolilinnas kaabeltelevisiooni monopoli, sest kumbki firma ei võtnud endale kohustust asuda kaheksa kuu jooksul pärast tegutsemisloa saamist osutama telefoniteenust.

?Kui pakkujad oleksid selle kohustuse võtnud, pidanuksime vastavalt kaabelleviseadusele langetama otsuse ühe kasuks,? selgitas Astok. ?Nüüd on neid kaks ja et mõlemad on tugevad firmad, peaksid linlased sellest ainult võitma.?

Starman Kaabeltelevisiooni ASi tegevdirektor Peeter Kern väitis, et arvamust, nagu mahuks Tartu kaabel-TV turule vaid üks firma, on levitanud praegune Tartu turuliider Tele2. Kerni kinnitusel on Lääne-Euroopas linnu, kus tegutsevad edukalt ka 5000 kliendiga kaablifirmad.

?Kaks firmat on just see, mida Tartu vajab,? leidis Kern. ?Konkurents väldib liiga kõrgeid hindu ja tagab parema kvaliteedi.?

Hetkel kuum