Kaivo Kopli • 17. detsember 2000 kell 22:00

Mobiil vajab varustust

?Mul on endal olnud autosüsteem juba üle kahe aasta ja kasutan ka kantavat hands-free?d ning raudselt on neist abi,? ütles Esmofon Grupi juhatuse esimees Aivar Sirelpuu. Tema sõnul aga olulist müügibuumi veebruarist oodata pole.

Uue liiklusseaduse kohaselt ei tohi alates veebruarist asulais sõites ilma käed-vabad-süsteemita mobiiltelefoniga rääkida.

?Ei usu, et mingit ostutuhinat tuleb,? ütles ka Teleringi kaupluse juhataja Toomas Peets. ?Enamik inimestest, kes seda nõuet nüüd täitma peavad hakkama, ostab pealegi odavama kaasaskantava hands-free, mitte aga kalli autosse paigaldatava süsteemi,? tõdes Peets.

?Paljudel müüdavatel telefonidel, näiteks Ericsonil ja Motorolal, on selline süsteem juba standardpaketis kaasas,? rääkis Sirelpuu.

Esmofon on hands-free?de müügi- ja selgitustööd teinud juba ammu. ?Ei saa öelda, et see oleks väga edukalt läinud, kuigi müük on aktiviseerunud ja huvi tõusu on kindlasti märgata,? ütles Sirelpuu.

Peetsi sõnul maksab lihtne kaasaskantav hands-free, mis võimaldab rääkida ilma telefoni kõrva juures hoidmata, alla paarisaja krooni, samas kui statsionaarne autosüsteem näiteks 3000 krooni. ?Paigaldame kuus umbes ühe taolise autosüsteemi ja ma usun, et vaid ehk 5% mobiiliomanikest on valmis seda endale ostma,? oletas Peets.

Sirelpuu avaldas lootust, et politsei seadusenõude täitmist ka kontrollima hakkab.

Hetkel kuum