• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kirikuvargad jäävad Eestis tabamatuks

  Ikoonide ja maalide Venemaalt Eestisse vedamise eest reedel kohtus karistada saanud töötu mees on üksnes väike lüli ebaseaduslikust kunsti- ja vanavaraärist, mille tegelikku ulatust ei tea toll, politsei ega muinsuskaitsjad, kirjutab Postimees.

  40aastane pereisa Aleksander sai Võru maakohtus 5060 krooni trahvi selle eest, et ta üritas tänavu 8. oktoobril Luhamaa piiripunkti kaudu Eestisse tuua 13 puidust ikooni, 8 maalingut lõuendil, 7 maali papil ja ühe grafiidijoonistuse. 90 000 krooni peale hinnatud salakauba leidsid piiritöötajad mehe Volkswageni kaubikusse ehitatud peidikust.
  Selle äsja kohtulahendini jõudnud looga kunstimälestiste salakaubaveoga seoses algatatud kriminaalasjade nimekiri peaaegu lõpebki.
  Ametlikult on selle aasta jooksul Eestist välja viidud 1620 eset, mille veoks on olnud vaja muinsuskaitseinspektsiooni kultuuriväärtuste väljaveo ekspertiisiosakonna luba. Möödunud aastal oli väljaveo number 500 ringis.
  Kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa sõnul liigub kunst ja vanavara kahte peamist kanalit pidi. Ühes kanalis tegutsevad inimesed, kes ostavad Eestist esemeid kokku Põhjamaades elavate partnerite või ostjate jaoks. Teine ja kuritegelikum kanal toob kunstiäritsejaid Eestisse Venemaalt. Nemad jahivad siin peamiselt õigeusu kiriku vara.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.