Peeter Koppel • 19. detsember 2000 kell 8:00

Dow Jones rallis, Nasdaq langes

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva positiivses meeleolus, sest üha rohkem oli kuulda spekulatsioone, nagu võiks Föderaalreserv intresse alandada isegi juba tänasel vabaturukomitee istungil.

Päeva pooleteise protsendiga plussis alustanud Nasdaq lõpetas siiski 1,08 protsenti madalamal 2624,52 punktil. Investoreid näis jätkuvalt vaevavat asjaolu, et tehnoloogiasektori aktsiate hinnad ei kajasta adekvaatselt ettevõtete kasvupotentsiaali üha aeglustuva majanduskasvu tingimustes.

Kui kohesesse intressilangusse suhtuti siiski veidi ettevaatlikult, siis selles oldi praktiliselt kindlad, et Föderaalreserv võtab seisukoha, et inflatsioonioht on asendunud majanduse liigse jahtumise ohuga. Heade uudiste ootus toetas eile eelkõige intressimäärade suhtes tundlikke finantssektori aktsiaid nagu J.P. Morgan, American Express ja Citigroup.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis eile 2,02 protsenti 10 645,42 punktile.

Hetkel kuum